Krav til chipmærkning (se menupunkt Krav til chipmærkning/identifikation af føl).
I nogle tilfælde vil der være krav om at dit føl bliver afstamningskontrolleret ved DNA. Dette vil fremgå af mailen fra stambogskontoret som du modtager ved følanmeldelsen.
Hvis der er krav om afstamningskontrol, skal der være DNA på både føl, hoppe og hingst. Alle godkendte hingste er registreret med DNA. Du kan se på WorldFengur om din hoppe er registreret med DNA i forvejen.
Mere om DNA (se menupunkt Afstamningskontrol ved DNA & DNA test)
Hvis du ikke selv ejer følhoppen, skal du sørge for dokumentation på udlånet, så stambogskontoret kan registrere dig som ejer af føllet, selvom du ikke ejer moderhoppen. Der er flere muligheder:
I 2022 startede registreringen af alle steder der holder heste i CHR-registret (Det Centrale Husdyrbrugsregister).
Det er en beslutning truffet af Fødevarestyrelsen på baggrund af indførelse af EU’s Dyresundhedslov omkring smitteopsporing og -inddæmning i relation til dyr, at alle steder der holder heste skal være registreret i CHR.
Når heste behandles med visse typer medicin, udtager den behandlende dyrlæge altid hesten fra konsum og bestemmer hermed, at hesten på grund af medicinen, som den har fået, ikke længere må anvendes til menneskeføde. Dyrlægen har således ”udtaget/udelukket hesten fra konsum”.
Fristen for indsendelse af hestepasset, efter at dyrlægen har udelukket hesten, er 7 dage.