Dødserklæring

Det er lovpligtigt at anmelde hestens død senest 7 dage efter hændelsen. Det er gratis at anmelde, medmindre du ønsker at få hestepasset retur. Bestil og betal for dette via sporti.dk: Returnering af pas på død hest.

Stambogskontoret registrerer i WorldFengur og du modtager en mail som bekræftelse på registreringen. Hvis hestepasset er ønsket returneret sker dette samtidigt.

Nedenstående sendes til:

Stambogskontoret, Bedervej 101, 8320 Mårslet. Gerne rekommanderet.

  • Dødserklæring (find dokumentet nederst på siden)
  • Ejercertifikatet
  • Hestens pas

WF paddock registrering

Medlemmer af WF kan selv registrere hesten død i WF paddock, men dødserklæring, hestepas og ejercertifikat skal stadig sendes ind som beskrevet ovenfor.

Dokumenter og filer

CHR

I 2022 startede registreringen af alle steder der holder heste i CHR-registret (Det Centrale Husdyrbrugsregister).

Det er en beslutning truffet af Fødevarestyrelsen på baggrund af indførelse af EU’s Dyresundhedslov omkring smitteopsporing og -inddæmning i relation til dyr, at alle steder der holder heste skal være registreret i CHR.

Mere om CHR

Konsum

Når heste behandles med visse typer medicin, udtager den behandlende dyrlæge altid hesten fra konsum og bestemmer hermed, at hesten på grund af medicinen, som den har fået, ikke længere må anvendes til menneskeføde. Dyrlægen har således ”udtaget/udelukket hesten fra konsum”.

Fristen for indsendelse af hestepasset, efter at dyrlægen har udelukket hesten, er 7 dage.

Mere om Konsum