Hingsteejere/holder:

Husk at indberette bedækninger på hopper bør foretages inden 30. september for at du får den laveste pris pr. indberetning. Sidste frist for indberetninger af hopper bedækket i år er 31. december dog til et højere gebyr.

Du finder linket til indberetninger her – og husk, at alle hopper, der er indgået til hingste skal indberettes uanset drægtighedsstatus (og det er billigst for dig som hingsteejer), da der er ekstra forhøjet gebyr og krav om afstamningskontrol ved DNA på føllet – hvis indberetning foretages ud over året.

Avlere af føl:

Husk at alle føl skal indberettes senest 10. mdr. gamle og chipmærkning skal være foretaget, senest når føllet er 12 mdr. gammel jf. lovgivning.

Sidste frist for følanmeldelse med SEGES chipmærkning er 30. september. Dvs. pr. 1 oktober lukkes tilmelding ved SEGES, derefter kan du kun bestille ved chipmærkning med dyrlægen. Du finder følanmeldelse via dette link

Hvert år får vi  en del opkald med ønske om at få dispensation ift. indberetninger af bedækninger og føl til SEGES – men der kan ikke dispenseres efter 30.september. Sørg derfor for at få indberettet bedækninger og føl til laveste pris inden 30. september.