Indberetning af bedækninger

Hingsteejere/hingsteholdere af godkendte avlshingste med avlstilladelse er ansvarlige for at indberette alle bedækninger  – det gælder også “ikke drægtige hopper” – jf. Stambogsreglementet punkt 6.3 samt procedure for føl.

Krav:

  • Den 100% renracede islandske hoppe skal være mindst tre år gammel i bedækningsåret jf. Stambogsreglement punkt 3.3.
  • Følhoppens hestepas skal  fremvises til hingsteejer ved ankomst til hingsten.
  • Samtlige hopper skal indberettes inden bedækningsårets udgang- uanset drægtighedsstatus (drægtige eller ej)

Fuldmagt fra registreret hingsteejer til hingsteholder:

Stambogskontoret kræver skriftlig fuldmagt fra hingsteejer til hingsteholder før bedækninger kan registreres. Fuldmagt sendes fra hestens paddock i WF eller på mail til kristiane@islandshest.dk med oplysning om Hingstens ID nummer og fulde navn, periode ift. fuldmagten og hingsteholders fulde navn, telefonnummer og mail.

Indberetning af bedækninger:

Hingsteejers indberetning af  bedækninger skal foretages via linket her

Frist, registrering og ekstra gebyr:

  1. Hopper ankommet til hingst fra 01. januar til 30.september – kan indberettes inden 30. september til nedsat pris.
  2. Hopper ankommet til hingst i bedækningsåret skal indberettes senest 31.december i bedækningsåret.
  3. Bedækninger indberettet ud over året – der pålægges ekstra gebyr til hingsteejer
  4. Hoppe ankommet til hingst – før hingsten er avlsgodkendt i bedækningsåret, pålægges ekstra gebyr , -bedækning registreres, når betaling er for brug af hingsten inden godkendelse er foretaget.
  5. Korrekte data er vigtig – når du som hingsteejer indberetter, det gælder IDnumre & navne og korrekt ankomst- & afgangsdato – ved evt. fejl/mangler pålægges hingsteejeren ekstra administrationsgebyr.

Indberettede bedækninger på avlsgodkendte hingste i DK – registreres af Stambogskontoret kontinuerligt i WorldFengur, og der udsendes automatisk en bedækningsattest/mail til den registrerede hoppeejer med hingsteejer/-holder indberettede data.

HOLD ØJE MED at du som hoppeejer MODTAGER DIN ATTEST inden 31.12 i bedækningåret, og at det er korrekt data. Henvend dig til hingsteejer, hvis data ikke er korrekt.

Opdateret 14.12.2018