Avlshingste i Danmark

Opdateret pr. 12/5 2022

Hingstelistens Danske Afsnit omfatter alle avlshingste i Danmark, der opfylder kravene til DI’s Stambogsreglement. Se Hingstelistens Danske Afsnit her

Hingstelistens Internationale Afsnit omfatter hingste, der ønsker at bedække i Danmark, men som ikke opfylder de danske krav til bedækningstilladelse. Disse hingste har  bedækningstilladelse i et andet EU-land under et avlsforbund, som er godkendt af EU.

Vær opmærksom på, at hingste med bedækningstilladelse via Hengstbuch II i Tyskland, udelukkende har fået taget DNA og et dyrlægetjek for at få bedækningstilladelse i det tyske forbund.

Se Hingstelistens Internationale Afsnit her

Når hingsten optages på Hingstelistens Internationale afsnit, skal ansøger indsende dokumentation og kvittering for betaling, for den bedækningstilladelse hingsten har fra et andet EU-land.

For at leve op til persondataloven har stambogskontoret henvendt sig til alle registrerede hingsteejere for at få samtykke til at navn og telefonnummer fremgår af listen sammen med hingstens navn.

Står din avlsgodkendte hingst ikke på listen:

Bedes du sende mail til stambogskontor@islandshest.dk med hingstens navn samt dit navn og telefonnr. Du kan ligeledes fremsende evt. rettelser.

Ønsker du at have adgang til alle oplysninger om de enkelte hingste kan du via WorldFengur finde listen på følgende måde:


Søg: 1. Hest
Vælg: 2. Avanceret søgning
Udfyld:  3. Nuværende opholdsland Danmark, 4. Køn hingst, 5. Skæbne I live, 6. Godkendt hingst DI og endelig 7. klik Søg

Hvis du ønsker at bruge en hingst, der står i udlandet, skal du ansøge Stambogskontoret om dette, inden du sender din hoppe afsted. Søg via linket her

  • HUSK: Alle hopper skal være tre år i bedækningsåret jvf. Stambogsreglementet. LINK