Stikprøvekontrol

Er en prøve på tilfældigt udvalgte føl- og hestes afstamning. Prøven bør så vidt muligt udtages i forbindelse med chipmærkning og besigtigelse af føllet/hesten, og jf. vejledning her

Fremgangsmåde:

Prøverne udtages af din dyrlæge eller Seges chipmærker i forbindelse med identifikation af føllet. Prøverne mærkes med hestenes ID nummer, hestenes fulde navne og deres chipmærkenumre. Det er udelukkende dyrlægen eller Seges chipmærker der kan udtage og afsende prøverne til Blodtypelaboratoriet, Nørlund Hestehospital.

Omkostninger:

Stambogskontoret betaler for prøveudtagning og analyse i forbindelse med stikprøvekontrol, dog kun hvis føllets forældre er identisk med den på følanmeldelsen angivne hingst og hoppe. Send en specificeret regning fra Blodtypelaboratoriet, med føllet fulde navn og moders ID nummer til Stambogskontoret for Islandske heste, Bedervej 101, 8320 Mårslet.

Ved uoverensstemmelse:

I tilfælde af, at afstamningskontrollen ved DNA er i uoverensstemmelse med følanmeldelsen/ indberettet data  – er det hesteejeren der betaler omkostningerne til stikprøvekontrollen.