WorldFengur er den islandske hests stambog

Alle “bevist” renracede islandske heste kan optages i Danmarks officielle stambog for islandske heste, databasen WorldFengur forudsat at hesten overholder Stambogsreglement_17.11.2012 og lovkrav.

Stambogen skal indeholde alle data og registreringer over hesten jf. krav fra EU, registreringer der foretages i WF sendes dagligt til “Den centrale database” i DK jf. EUs regler.  Derudover skal den islandske afstamning/afstamningsled være angivet i minimum 4 generationer, der kan dog dispensere fra dele af hestens afstamningsled hvis afstamning kan føre tilbage til IS.

Stambogskontoret arbejdsplatform:

Databasen WorldFengur er Stambogskontors “arbejdsplads”, og der kan derfor forekomme registreringer (og som er synlige for alle almindelge WF medlemmer) der endnu ikke er verificeret. Al registrering er først 100% gyldige når Stambogskontoret har foretaget den endelig kontrol og verifikation, og der er udstedt hestepas og ejercertifikat på hesten (Ikon for udstedelse kan ses på forsiden under hestens grundoplysninger)

Du kan, som medlem, bruge WF som beskrevet herunder:

Her finder du Jens Tølbøll Mortensen´s manual fra 2011 WF-Dansk manual . Manualen beskriver en del af de funktioner du har brug for som WFmedlem, endvidere har du mulig for at bruge din paddock til forskellige registreringer i WF, inkl. meddelser til Stambogskontoret  vælg “send this information…”

I WF under din “Paddock” finder du:

De heste der er registreret under dig som ejer, og til højre finder du forskellige ikoner hvor du kan registrere data under hesten.

I taleboblen kan du registrerer, at:

  • Fuldmagt til avler/Følhoppen er udlånt til én 2.person/avler
  • Fuldmagt til hingsteholder/Hingsten er udlånt til én hingsteholder
  • Hesten er død -dog skal følgende opfyldes, se her hesten død
  • Hesten er solgt (husk navn og adresse og gerne mailadresse på køber)
  • Andre notater der vedrører hesten
  • Under “Registrer kastrering”: ændrer du din hingst til vallak, dog skal hestepasset sendes ind til registrering og stempling.
  • Under Add Picture: kan du sætte hestens foto ind

Send beskeden til Stambogskontoret:

Hvis Stambogskontoret skal have din informationer skal du vælge: ”Please send this remark/correction to the registration office”

Generelt er WF på Island er ansvarlig for at databasen fungerer teknisk. Stambogskontoret er ansvarlige for al registrering i databasen WF ift data på islandske heste i DK .

Ajour 03.03.2017