Hestepas og ejercertifikat skal overdrages ved salg

Sørg derfor altid at få udleveret både Hestepas og original ejercertifikat, endvidere anbefales det at følge Dansk Islandshesteforenings vejledninger, se link i højre side

Er i uenig i en handel?

Sælger og køber bør altid udfylde en købskontrakt/byttekontakt uanset hvor enige man mundtlig er blevet i forbindelse med handlen.

I købskontrakten bør der være beskrevet samtlige forhold om handlen inkl. at hesten er fri og ubehæftet. Opstår der problemer vedrørende handlen kan forudrettede altid kontakte Seges Voldgift – se her  eller evt. en advokat, gerne med heste som speciale, se vejledning i højre side.

Låst for ejerskifte i WF.

Er din nye hest låst for ejerskifte i WorldFengur? 

Enkelte heste kan være låst for ejerskifte ift. at hesten er behæftet med gæld eller tvister. Du bør derfor sikre dig juridisk, via købskontrakten, at sælger garanterer at hesten er ubehæftet og hvis der er flere sælgere bør du sikre dig samtlige underskifter, da nye købere kan få mange problematikker  i forbindelse med sælgers skilsmisse m.v.)

Heste importeret fra Island er også låst i WF midlertidigt:

Når heste eksporteres fra Island, udstedes hestepas og ejercertifikat ved hestens afrejse. Hestens pas følger hesten til Danmark, men den Islandske eksportør opbevarer ejercertifikatet til alle omkostninger i forbindelse med salg/transport af hesten er betalt. Den eksporterede hest  låses automatisk for ejerskifte i Stambogen, WorldFengur. Det betyder, at ingen kan ændre ejerskabet af hesten, før Island låser op for ejerskiftet i Stambogen WorldFengur. Dette sker så snart eksportøren i Island har fået alle sine omkostninger betalt. Eksportøren sender herefter ejercertifikatet til den nye ejer, og derefter kan der ejerskiftes frit og i forhold til gældende lovgivning.

Det betyder at Stambogskontoret i DK/udlandet fremover har 100% kendskab til hestens ejerstatus, og at Stambogskontoret i DK ikke kan ændre ejerskab i WF, før alle omkostninger er betalt til eksportøren i Island.