Heste importeret fra Island

Når heste eksporteres fra Island, udstedes hestepas og ejercertifikat ved hestens afrejse. Hestens pas følger hesten til Danmark, men den Islandske eksportør opbevarer ejercertifikatet til alle omkostninger i forbindelse med salg/transport af hesten er betalt.

Den eksporterede hest låses automatisk for ejerskifte i Stambogen, WorldFengur. Det betyder, at ingen kan ændre ejerskabet af hesten, før Island låser op for ejerskiftet i Stambogen WorldFengur. Dette sker så snart eksportøren i Island har fået alle sine omkostninger betalt.

Eksportøren sender herefter ejercertifikatet til den nye ejer, og derefter kan der ejerskiftes frit og i forhold til gældende lovgivning.

Alle Heste i DK med registreret Islands bosat ejer, skal efter anmodning om ejerskifte  sendes til Island – Dette kan desværre tage nogen tid før vi har svar fra den Islandske eksportør – evt. kan der rettes henvendelse til hf@bondi.is ift opfølgning

Det betyder at Stambogskontoret i DK/udlandet har 100% kendskab til hestens ejerstatus, men Stambogskontoret i Danmark ikke kan ændre ejerskab i WF, før alle omkostninger er betalt til eksportøren i Island.