Når hoppen skal bedækkes, skal:

man sikre at Stambogsreglement_17.11.2012 og procedure for følregistrering overholdes af både hingsteejer og avler for at føllet kan registreres i WorldFengur, Stambogen for Islandske heste. Hoppens pas skal opbevares af hingsteejer/-holder under opholdet (jf.lov)

 

Når du sender din hoppe til hingst- skal hingsten være avlsgodkendt, se: 

Husk at: hvis du vælger anden hingst end anført på Dansk afsnit/International afsnit, eller du afviger fra reglen om brug af udenlandsk hingst, så er der tale om en dispensationssag på føllet 

Bedækningskvittering, og din kontrol af bedækningsdata.

Hingsteejeren har pligt til at indberette alle hopper  der indgår til hingsten.

Indberetningen skal indeholde korrekte data (hopper der ikke bliver drægtige skal indberettes). Fristen for indberetning af bedækninger for hingsteejerne er 30.september, dog senest 31.december i bedækningsåret.

Hvis hoppen ikke  er indberettet i bedækningsåret , vil Stambogskontoret kræve afstamningskontrol ved DNA på føllet (afregning for dette sker imellem avler, prøveudtager samt Blodtypelaboratoriet)

Registreret ejer af hoppen, modtager en mail med en bedækningskvittering fra WorldFengur, når registrering foretages af Stambogskontoret DK (OBS: gælder ikke registrering af bedækninger i andre lande)

Hoppeejer bedes tjekke, at data på bedækningskvitteringen er korrekte da det er  vigtigt at hoppen er indberettet med korrekt ankomstdato og afgangsdato af hingsteejer – dette for at undgå komplikationer,for dig, når føllet skal følanmeldes – der kræves bla. afstamningskontrol ved DNA på føllet, hvis fødselsdato afviger  mere end én mdr. fra bedækningstidspunkt.

Så husk: at kontakte din hingsteejer hvis du ikke har fået bedækningskvittering, eller data på kvitteringen ikke er korrekte.

Drægtighedsstatus, udfyld nedenstående formular  

.

Gyldig fra 24.03.2017